Carla Regter

Kinderen laten je verbazen door ons een kijkje te geven in de wonderlijke wereld die zij creëren. Als kleuterjuf heb ik kennis gemaakt met de kracht van het spel en wat dit voor een kind kan betekenen. Ik specialiseerde me als speltherapeut en leerde de taal van het spel te verstaan en te begrijpen. Zo ontstond in 2009 de speltherapiepraktijk de Gouden Poort.

Het is mijn missie om samen met de ouders en/of professionals een kind weer te laten stralen. Om een kind vertrouwen te geven en te leren hoe het om kan gaan met vervelende ervaringen en hobbels die het tegen komt in zijn leven. Niet door ze te vertellen wat ze moeten doen, maar door het ze zelf te laten ervaren.

“De stralende glimlach na een succeservaring. Daar doe je het voor!”

Ook als moeder van twee dochters weet ik dat er duizend-en-één onzekerheden en vragen op je pad komen en dat ieder proces tijd nodig heeft. Een kind doet het op zijn eigen tempo en op eigen wijze. Op die manier ontdekken ze hun talenten en komen ze in hun kracht te staan. Het is onmogelijk om ze te behoeden voor pijn, verdriet en tegenslag. Het enige wat we kunnen doen is luisteren, ook naar wat er tussen de regels door wordt gezegd. Te kijken naar de beelden, de lichaamstaal en door ze zelf te laten ontdekken hoe ze hiermee om kunnen gaan.

De wereld verandert. Er komen steeds meer prikkels bij en kinderen verleren het spelen en het contact met zichzelf. Als speltherapeut zie ik wat het effect is van deze verandering. Voor mij een extra motivatie om mijn kennis en ervaring breder te delen, zodat ook de professionals in het onderwijs en de kinderopvang de kracht van het spel leren toepassen.

Speltherapiepraktijk De Gouden Poort

Carla Regter

Wilhelminalaan 1, Purmerend

06-23214483

carla@speltherapiepraktijkdegoudenpoort.nl

 

Ja, neem contact met mij op

9 + 7 =

Pin It on Pinterest